28e Skeuveltoernooi

Afgelopen weekend vond alweer het 28e Skeuveltoernooi plaats! Op 17 en 18 februari stonden er maar liefst 115 schaatsers aan de start bij dit prestigieuze toernooi. Er kon gestreden worden om de titel in het Sprint klassement, het Allround klassement en de Eendaagse.

Op zaterdag mocht het toernooi beginnen met de 500 meter. Met 45 Skeuvels aan de start waren we goed vertegenwoordigd. Bij deze 500 meter wist Bouke Gerritsma zijn grote doel van het seizoen te behalen, door onder de 40 seconden te finishen. Op deze eerste dag werden er ook nog 1000, 1500 en 3000 meters verreden. Voor de Eendaagse rijders was het toernooi hierbij afgelopen. Wout Schilder wist hierbij te winnen en Steven te Brinke mocht de bronzen plak meenemen voor Skeuvel. Ook Jelt Tenkink had een zeer goede eerste dag. Hij wist tijdens de 1000 meter het meeste van zijn pr af te halen. Nadat iedereen zichzelf had laten gelden, stond er ’s avonds een feestje gepland in de Boortoren op de campus. Hier kon iedereen genieten van een gerstenatje, om overwinningen te vieren of verdriet weg te drinken.

Op zondag werd er gezamenlijk gekeken naar de Nederlandse toppers op de Olympische Spelen. Hier konden de laatste technische hoogstandjes worden afgekeken om in de praktijk toe te passen later die middag. Om goed voorbereid weer aan de start te verschijnen werd er gezamenlijk een hapje gegeten in het Sportcentrum.

Om half 6 was het vervolgens tijd om van start te gaan voor de beslissende afstanden in de klassementen. Een goede eerste dag geeft natuurlijk nog geen zekerheid voor een goede eindklassering. Op deze tweede dag was Ingrid Huizing zeker in vorm. Zij wist de 1000 meter te rijden met het kleinste verval van iedereen. Nog geen tiende van een seconde!

Aan het eind van het weekend mocht Claudia Henckel zich kronen tot kampioene bij het Sprinttoernooi. De titel bij de heren was voor Jan Hein Verhoeff. Hij werd op het podium bijgestaan door mede-Skeuvel Jochum Smink, die de derde plaats voor zich opeiste.
Bij het Allroundtoernooi mocht Vincent Oudshoorn de hoogste trede betreden bij de Heren A. Bij de Heren B was er een derde plaats voor Job Oude Vrielink. Bij de dames Allround B wist Anouk de Graaf de derde plek te pakken.

Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Het ijs was snel en er zijn daardoor wel 121 pr’s gesneuveld. Het hele weekend verliep erg soepel, daarvoor dank aan de Skeuveltoernooi commissie!

 

Alle uitslagen zijn hier te vinden: https://toernooi.skeuvel.nl/uitslagen/

Sportcommissaris zegt op 29-10-19:

Zin om te chocomellen na de training maar ken je nog niet iedereen zo goed? Of wil je chocomellen maar ...

> Meer