Aloha Tijdrit – Studentencup Enschede – UTK Wielrennen – NK Wielrennen

UTTC Aloha Tijdrit

Op donderdag 15 juni stond alweer de tweede tijdrit uit de Universiteit Twente Tijdrit Competitie op het programma. Deze tijdrit werd georganiseerd door D.S.T.V. Aloha en vond plaats op het rondje Losser. Een rondje van circa 8 kilometer, dat dit jaar zowel door de mannen als door de vrouwen drie keer gereden moest worden. Er werd in totaal dus een afstand van zo’n 24 kilometer afgelegd.
Rond 18 uur werd er vanaf het sportcentrum vertrokken, om gezamenlijk in te fietsen. Bij aankomst werd duidelijk dat de wedstrijd een uurtje later moest beginnen, vanwege de avondvierdaagse. Deze tijd werd door een aantal opgevuld om nog wat kilometers te maken of nog een goede bodem te leggen voor de tijdrit.

Uiteindelijk barste de strijd om 20 uur los. Met een tweede plek in het klassement en slechts 14 punten voorsprong op Aloha, was het voor de Skeuvels tijd om te knallen. Met een team van 13 werd deze strijd aangegaan. Bouke Gerritsma was de eerste Skeuvel die aan de start mocht verschijnen. Hij liet even goed zien hoe de rest deze tijdrit aan moest pakken, door deze af te leggen met een gemiddelde van 41,1 kilometer per uur! Dit leverde hem uiteindelijk een verdienstelijke 5e plek op.
Bij de dames werden er ook genoeg punten binnen geharkt. Rixt Hoogland won de tijdrit bij de dames en Esther Nauta werd hierachter tweede!
Dankzij de goede uitslagen van alle Skeuvels konden we 37 punten uitlopen op Aloha en staat de Skeuvel nu 2e in het klassement met 51 punten voorsprong op de nummer drie. Een eerste plek veroveren zal echter erg lastig worden.

Al met al kan er teruggekeken worden op een geslaagde avond. Het weer zat mee, de prestaties waren goed en het was natuurlijk ook hartstikke gezellig!
De volledige uitslag en de foto's zijn hier te vinden

 

Studentencup Enschede

Na de zware tijdrit van donderdag, stonden Rixt Hoogland, Bouke Gerritsma, Gerwin Veltman en Jesse Bootsma zaterdag 17 juni alweer aan de start van de Studentencup Enschede. Deze wielerwedstrijd vond plaats op de wielerbaan van de Oldenzaalse Wieler Club. Op dit mooie rondje van 2,3 kilometer, gelegen aan het Hulsbeek, werd er gekoerst in de categorieën: Heren zonder licentie, Dames en Heren met Licentie. Vanuit Skeuvel was er in iedere categorie iemand te bewonderen.

Jesse mocht het spits afbijten bij de heren zonder licentie. Hij reed zijn allereerste wielerwedstrijd en ging hier dan ook zonder verwachtingen in. Er werd gelijk vanaf de start hard gereden en Jesse kon hierin mooi meedraaien. Op gegeven moment was er een kopgroep van 9 man weg en moest het peloton de achtervolging inzetten. Dit wilde niet lukken en dus werd er door het peloton gesprint om een 10e plek. Jesse had andere plannen en zette zo’n 400 meter voor het einde de aanval in. Hij bleef tot vlak voor de finish het peloton voor, maar werd helaas voorbij gesprint.

Hierna was het de beurt aan Rixt. Een van de meeste ervaren fietsers binnen de Skeuvel. Voor de dagwinst was Rixt ook de topfavoriet. Dat werd meteen bevestigd tijdens de koers. Ze reed sterk en wist dit te verzilveren door de winst naar haar toe te trekken.

Bij de heren met licentie was het de beurt aan Gerwin en Bouke. Gerwin had er zin in en maakte er een zware koers van. Hij ging vaak in de aanval, een aantal keer sprongen er wat renners mee en een aantal keer deed hij het helemaal alleen. Geen van de aanvallen wist helaas te slagen en zo kon hij helaas niet vooruit blijven. Ondertussen reed Bouke netjes mee in het peloton, waar erg hard gereden werd. Zowel Gerwin als Bouke wisten de wedstijden uit te rijden. Gerwin behaalde nog een nette 10 punten voor het klassement van de Studentencup.

 

UTK Wielrennen

Op woensdag 21 juni stond alweer het Universiteit Twente Kampioenschap wegwielrennen op het programma. Op deze warme avond stonden er vier Skeuvels aan de start om de eer hoog te houden. Bij de dames deden Annelotte Bex en Jip Spel mee over een wedstrijd van 30 minuten plus 3 ronden. Er werd tegelijkertijd met de heren gestart, waar Mark Reiling en Jesse Bootsma meededen en een wedstrijd van 50 minuten plus 3 ronden mochten afleggen. Annelotte en Jip reden de wedstrijd uit en werden hierbij zelfs 2e en 3e! Mark en Jesse reden ondertussen nog netjes mee in het peloton en moesten dit nog 20 minuten volhouden. Uiteindelijk wisten er in de laatste ronde 2 jongens van Klein Verzet te ontsnappen. Mark perste er nog een super sprint uit, wat resulteerde in de 4e plek. Jesse kon helaas niet meer meesprinten en eindigde op een 10e plaats. Al met al heeft Skeuvel zich goed laten zien tussen een heel pakt van Klein Verzet.


NK Tijdrijden en wegwielrennen

Er mochten afgelopen week zelfs twee Skeuvels meedoen aan het NK wielrennen in Montferland, Gelderland. Marleen Stoel stond op woensdag 21 juni aan de start van de tijdrit bij de Elite Dames. Ze wist haar tijdrit in een gemiddelde van 39 kilometer per uur af te leggen en dit bezorgde haar de 38ste plek.
Op zaterdag 24 juni stonden Rixt Hoogland en Marleen Stoel aan de start van het NK wielrennen. Er was een groot deelnemersveld van 133 dames. Rixt en Marleen konden goed meekomen bij de Elite. Er werd serieus gekoerst en er moest maar liefst een afstand van 132 kilometer afgelegd worden. Beide dames deden het uitstekend. Marleen wist helaas niet te finishen en Rixt behaalde een nette 85ste plaats.

 

Al met al is er de afgelopen tijd dus genoeg te beleven geweest omtrent het fietsen. Skeuvels hebben zich goed laten zien en hiermee duidelijk gemaakt meer te kunnen dan alleen hard schaatsen!

Commissaris Intern zegt op 24-09-18:

Doordat de skeelerbaan nog nat is zal er vanavond geen skeelertraining zijn.

> Meer