Batavierenrace 2017

 

Afgelopen weekend vond de 45e editie van de Batavierenrace plaats. Vanwege het 9e lustrum van de race begon de wedstrijd al op vrijdagavond 22:30 met een etappe door het centrum van Nijmegen. Mark beet voor Skeuvel het spits af in deze etappe die met een massastart begon. Met een gemiddelde snelheid van 13,57 km/h zette hij de toon voor de rest van de race: Wout en Diego liepen vervolgens vergelijkbaar gemiddelde. Daarna was het de beurt aan Rosanne die voor de hoogste individuele notering op een etappe zorgde met een vierde plek. Steven en Remco waren vervolgens de eersten die boven de 15 km/h gemiddeld liepen.  Martijn, Arenda en Annelotte sloten de nacht af waarna Skeuvel op een negende plek stond in het tussenklassement.

De ochtend begon met een etappe van 10,5 km. Hoewel Pim door lichte ziekteverschijnselen zijn gestelde doel niet kon halen, liep hij nog altijd bijna 12 km/h gemiddeld. Vervolgens liepen Lisette, Heleen en Nicolle drie prima etappes met gemiddeldes tussen de 11 en 13 km/h. Bij de laatste vier ochtendetappes bleek dat Batatrainingen ervoor gezorgd hadden dat men mooi constant kon lopen. Jelt, Ronald, Yoran en Ron liepen alle vier rond de 14 km/h. De herstart in Barchem werd bereikt met een veertiende plek in het algemene klassement.

Sybe trapte de middag af met een etappe van 8 km en kwam al snel op stoom resulterend in een gemiddelde van 14,7 km/h. Vervolgens was het de beurt Jesse, Nika en Hille die gezamenlijk iets meer dan 20 km aflegden. Kelvin liep daarna over de langste etappe van de Bata het snelste gemiddelde binnen Skeuvel: 10,7 km in 40 minuten betekent een gemiddelde van 15,6 km/h. Esther legde tenslotte de laatste kilometers van de middag door vanaf Grolsch naar de Oude Markt te lopen.

Tijdens de twee laatste etappes van de stad naar de finish op de UTrack mochten Claudia en Vincent de Batavierenrace voor Skeuvel afronden. Moegestreden kwamen ze op de sintelbaan aan met een gemiddelde van 12,96 km/h voor Claudia en 14,7 km/h voor Vincent. Door de race van 174,6 km in minder dan dertien uur af te leggen en een veertiende plaats in het eindklassement kunnen we terugkijken op een van de beste Bata’s ooit voor Skeuvel!

Na afloop van de race hebben bijna dertig Skeuvels nog samen Chinees gegeten met de andere SSV’s en moest de vermoeiende dag natuurlijk worden afgesloten op het Batavierenfeest. Op naar volgend jaar waar we er een hele kluif aan zullen hebben om deze prestatie te overtreffen!

 

 

 

Wedstrijdcommissaris zegt op 24-04-18:

Het skeeleren en fietsen kan nu echt beginnen!

- Skeeleren -
Deze zomer is de Free-Wheel Inline ...

> Meer