GLIJ-weekend

Met een iets veranderde invulling ten opzichte van vorige jaren trok ook dit jaar weer een groep van dertig Skeuvels vlak voor het schaatsseizoen door Nederland voor een weekend vol gezelligheid en sport: het GLIJ-weekend, zeer kort voor Gezellige (intro)Leden Integratie Jaarstart. Dit keer in een zeer ruime blokhut net buiten Holten.

Op vrijdag werd in twee groepen vertrokken naar Holten. Na een treinreis zonder overstappen en een wandeling naar het scoutinggebouw kwam rond 17:00 de eerste groep aan. Na een eerste (alcoholisch) drankje, konden de handen uit de mouwen om verscheidende groentes te snijden voor in de pasta. Net voordat het eten klaar was arriveerde ook de tweede groep en kon gezamenlijk begonnen worden aan de maaltijd. De rest van de avond werden er verschillende spelletjes gespeeld variërend van Weerwolven van Wakkerdam tot aan Stress-pong. Aan het eind van de avond werd de eetzaal omgetoverd in een ware discotheek, zonder verlichting weliswaar, en werd er nog flink doorgefeest.

Zaterdag was het al weer vroeg opstaan want er stond een vol programma op het programma. De groep werd in tweeën opgesplitst voor de twee verschillende activiteiten die het dagprogramma vomden. De ene groep begon met mountainbiken onder leiding van Wout en Rixt die hiervoor speciaal naar Holten waren gekomen en de rest deed een speurtocht. Zeker de ochtendploeg had het hier lastig om op een gegeven moment het eerste weiland aan de rechter kant te vinden, het veld wat uiteindelijk goed bleek te zijn was volgens de telling de vierde. ’s Middags was dit kleine probleem echter al opgelost. Tijdens de speurtochten vermaakten de mountainbikers zich op de groene route van Rijssen. Deze route van achttien kilometer bevatte bijna alleen maar single-tracks en lag er zeer goed bij. Toch haalden hier enkele Skeuvels nog wat herinneringen op aan Zandhappen.

Nadat de middaggroep de mountainbikes weer terug had gebracht naar de verhuurder, kon vrij snel aan het avondeten begonnen worden. Op het menu stonden grote hoeveelheden tuffels, wortels, uien en jus oftewel hutspot. Helaas waren niet alle aardappel goed doorgekookt waardoor deze soms terzijde werden gelegd. Nadat de afwas gedaan en er hout gesprokkeld was, stond er omgekeerd verstoppertje op het programma. Voor die mensen die niet kennen, één iemand verstopt zich en de rest probeert desbetreffende persoon te vinden.  In dit geval verstopte Marit zich in het nabij gelegen bosje en bijna iedereen kon beamen dat ze moeilijk te vinden mede door het feit dat het al volledig donker was. Na meer dan een uur had iedereen Marit eindelijk gevonden en kon er aangesloten worden bij het kampvuur. Onder het genot van bier, fris, marshmallows en chips werd hier tot in de latere uurtjes gezeten.

Zondagochtend stond er nog een droogtraining op het programma met als kernpunten elastieken, een circuitje en core stability. Bij terugkomst van de training waren Zampony en Vincent gearriveerd na hun trainingsweek in Inzell om ook nog wat van het GLIJ-weekend mee te pakken. Nadat een flink aantal pannenkoeken gebakken waren als lunch, werd met bijna militaire precisie het scoutinggebouw schoon en netjes achtergelaten. Na een gezellige treinreis terug naar Enschede waarop bleek dat een paar opgeblazen ballonnen prima vermaak bieden, sloten 14 Skeuvels het weekend af bij Happy Italy.

Terugkijkend op de naam van het weekend kunnen de vier letters allemaal afgevinkt worden. Het was Gezellig met bijna dertig Leden waarvan de zeven nieuwe leden goed Integreerden om een goede Jaarstart te maken. Commissie bedankt en vanaf volgende week gaan we weer samen GLIJden!

Sportcommissaris zegt op 29-10-19:

Zin om te chocomellen na de training maar ken je nog niet iedereen zo goed? Of wil je chocomellen maar ...

> Meer