Hyro Sports NSK Skeeleren

Afgelopen zondag organiseerde de Skeuvel het Hyro Sports NSK skeeleren in Hengelo. Maar liefst 13 Skeuvels stonden aan de start van dit skeelerevenement. De vrijwilligers waren om half 11 ’s ochtends al druk bezig met alle voorbereidingen, en ook Hyro Sports was aanwezig met een standje met prachtige skeelers en skeelerkleding. Verderop in de ochtend begonnen ook de deelnemers langzaamaan te arriveren, en om kwart over 12 stonden de eerste skeeleraars aan de start van de eerste afstand: de tijdrit. Voor de Dames en Heren A-categorie 300 meter, voor de Gemengd B-categorie 100 meter. Een aantal snelle ritten en veel rekenwerk later eindigde bij de dames Esther Nauta op de eerste plaats. De heren en gemengde categorie werden gewonnen door Sjors van der Meer en Stefan van der Grift.

Na de tijdritten werd er begonnen met de spannendere afstanden: de directe krachtmeting in de heats. Over 500 meter werd er gestreden om die felbegeerde plekken in de finale. Hier was namelijk slechts plaats voor twee van de vijf deelnemers van elke heat. Na een aantal bloedstollende heats stonden er in totaal 5 Skeuvels in de verschillende finales. Uiteindelijk eindigde bij de vrouwen Wietske op de 2e en Nika op de 3e plaats. Bij de gemengde categorie behaalde Jurre eveneens een 3e plaats. In de Heren A-finale haalde Vincent een tweede plaats, en eindigde Jesse helaas net naast het podium op de vierde plek.

Bij de 1500 meter startten alle deelnemers tegelijkertijd, om over bijna 4 ronden te bepalen wie de snelste is op deze afstand. Hoewel Vincent lang vooraan zat, eindigde hij helaas net naast het podium. Wout wist wel een derde plaats te bemachtigen in een fotofinish. Bij de dames eindigden Nicolle en Nika op het podium, in de gemengde categorie wist Jurre de onderste trede te bemachtigen.

Na de 1500 meter werd het alweer tijd voor de laatste individuele afstand: de Punten(-afval)koers. Hier mocht de gemengde categorie van start gaan. In een rit van 3 km waren er in drie rondes twee punten te verdelen voor de koploper, en 1 punt voor de tweede passant van de finishlijn. Bij de finish zou de winnaar 3 punten krijgen, gevolgd door respectievelijk 2 en 1 punt(en) voor den nummers twee en drie. Nadat het deelnemersveld al snel uit elkaar was gereden, eindigde Stefan bovenaan met het maximale aantal van 9 punten, gevolgd door Heleen met 5 punten en Jurre met 1 punt. Bij de dames ging de race over een afstand van 5 km, en konden er in 4 ronden en bij de finish punten verdeeld worden. Ook hier eindigde de winnaar (Talita) met het maximaal aantal punten, en eindigden Nicolle (6 punten) en Wietske (1 punt) op de 2e en 3e plaats. Toen was het de beurt aan de heren. Met een aanzienlijk groter deelnemersveld van 9 personen zouden er bij hen elke 2 ronden iemand afvallen, met uitzondering van de laatste rondes. Als eerste mocht Vincent van der Tuin de race verlaten, en voegde 2 rondes later Jesse zich bij hem. Als laatste afvaller moest Marijn de baan verlaten, waarna de strijd om de eerste plaats begon. Hierbij bezette Skeuvel na de finish de 3e t/m de 5e plaats, met Vincent, Wout en Kelvin.

Uiteindelijk ging bij de Heren A Sjors van der Meer er op alle individuele afstanden met de eerste prijs vandoor, op de voet gevolgd door Talita van Hartskamp die bij de vrouwen drie bekers wist te bemachtigen. In de gemengd B-categorie stond Stefan steevast op de hoogste trede.

Als laatste werd de aflossing verreden, waarbij het Skeuvel-team het opnam tegen het gecombineerde ELS-IJzersterk team. Beide teams bestonden uit drie personen, waarvan elke ronde door een andere skeeleraar werd gereden. Iedereen moest minimaal één ronde hebben gereden. Uiteindelijk wist Skeuvel het ELS-IJzersterk team op geruime afstand te houden, waardoor Wout, Vincent en Jesse met de beker naar huis gingen.

Na al die prijzen kunnen we terugkijken op een prachtig NSK, die hopelijk nog vaak bij ons verreden zal worden. Ik wil Hyro Sports bedanken voor het mogelijk maken van dit evenement, en Annemiek, Nika, Esther, Nicolle, Jip en Pascalle van de NSK commissie bedanken voor het organiseren van dit fantastische toernooi!


De foto's zijn hier te bekijken.

Commissaris Intern zegt op 24-09-18:

Doordat de skeelerbaan nog nat is zal er vanavond geen skeelertraining zijn.

> Meer