Klein Verzet Tijdrit

Op woensdag 16 mei stond de eerste tijdrit van de Universiteit Twente Tijdrit Competitie op programma. Klein Verzet organiseerde deze 12,4 kilometer lange tijdrit op het traditionele rondje Beckum oftewel drie keer rechts af. Tussen 17:30 en 18:00 werd in verschillende groepen vertrokken naar het parcours om daarna de ultieme voorbereiding te doen. Voor sommige hield dit in sparen op de parkeerplaats waar andere nog eens het rondje gingen verkennen.

Om 19:00 was het tijd om aan de wedstrijd te beginnen, nog steeds onder de warme omstandigheden van die dag. Jann mocht als eerste beginnen en het duurde vervolgens een tijdje voordat de vrouwelijke Skeuvels aan de beurt waren. Na weer een blok met nauwelijks Skeuvel leden aan de startstreep, kwam er binnen tien minuten een contigent van 12 Skeuvel-mannen aan de start.

Door het gaan liggen van de wind en de beschutting op parcours zijn er door iedereen goede tijden gereden. Bij de vrouwen was Rixt de snelste van iedereen en won de tijdrit in een tijd van 18 minuten en 42 seconden. Daarnaast was er bij de heren nog een derde plaats voor Bouke met een gemiddelde van boven de 44 kilometer per uur.

Na deze tijdrit staat Skeuvel in het teamklassement van de UTTC op een tweede plaats met 238 punten met een lichte voorsprong op Aloha, maar toch al significante achterstand op Klein Verzet. De tweede tijdrit van de UTTC zal plaatsvinden op donderdag 15 juni en worden georganiseerd door Aloha over een parcours van 25 kilometer voor de heren en bijna 17 kilometer voor de dames. Wielerfanaten, hou deze datum dus alvast vrij!

 

Mocht je nou nog benieuwd zijn hoe de deelnemers aan het rijden en afzien waren, de foto’s zijn hier te vinden. De volledige uitslag is hier te zien: 

  

 

 

Sportcommissaris zegt op 20-06-18:

Morgen: 17 graden, fietsen en... zomerijs! De keuze is reuze. Denk je nou, het is bijna zomer, ik ga ...

> Meer