NDIX NSK Afstanden 2017

Waar we vorig seizoen als Skeuvel van de vertrouwde paden afgingen met het organiseren van het NSK Marathon, hadden we dit jaar weer een wat traditioneler toernooi in het NSK Afstanden. Vier (of eigenlijk drie) kansen op eremetaal en geen rekenen met klassementen. Bij binnenkomst in de hal heerste meteen al het typische studentensfeertje.

Even naar 18:30 op zaterdag werd het toernooi afgetrapt met de 500 meter voor dames. Hierbij ook een rijdster aan de start die de overstap van het kunstrijden had gemaakt. Namens Skeuvel stonden Lisa (54, PR), Lydia (51, PR), Annelotte (49, PR), Nika (47), Marit (46), Wietske (40, PR), Aline (28), Isabella (27), Anouk (24), Sieta (20) en Paulien aan de start. Paulien reedt met een tijd van 41.77 naar de eerste titel naar het weekend en verbeterde en passant haar eigen Skeuvel record met één honderdste!

Hierna waren de heren aan de beurt voor hun 500m. Derko mocht het spits af bijten en slechte de grens van de minuut. Vervolgens was het de beurt aan Frank en Jurre die helaas niet hun PR konden verbeteren. Yannick was op weg naar een goede tijd, maar viel in de laatste bocht. Yoran reed met 46.82 een PR van 8 tienden. Naar boven lopend in de uitslag kwamen we tussen de plekken 28 en 35 vijf Skeuvels tegen met Jelle, Kelvin, Michael, Remco en Jelmer.  Iets later in veld stonden Mark en Bouke aan de start. Met zijn opening van 11.1 leek Bouke op weg naar een 39’er, maar kwam in de eerste bocht ten val. In het laatste kwartet stonden met Hille en Vincent twee kandidaten voor de overwinning aan de start. Met 38.67 reed Vincent naar de tweede plek en met een tijd van 37.62 prolongeerde Hille zijn titel als Nederlands Studentenkampioen op de 500m!

Na een broodnodige baanverzorging mochten de dames weer het ijs op voor een 1500 meter. Wietske kwam hier als eerste Skeuvel aan de start, al was hier nog wel wat gedoe met de starter voor nodig. Ondanks de afleiding reed ze toch een PR van een seconde. Twee ritten later verbeterde Nicolle haar PR met maar liefst 2.5 seconden. Anouk werd helaas gediskwalificeerd. Isabella, Aline, Nicolle en Sieta behaalden allen een top 30 plaats. Esther kwam met haar tijd van 2:14.48 een second te kort voor een podiumplaats en eindigde op een verdienstelijk zesde plaats. Uiteindelijk was er echter één deelnemer baas bovenbaas: Paulien Verhaar sloeg met 2:06.64 een gat van zes seconden met de nummer twee en verbeterde het vier jaar oude toernooirecord met bijna vijf seconden!

Voor de dweil mochten de eerste heren ook al van start op de 1500m. Derko slechte hierop net niet de grens van de drie minuten en Jurre reed een PR van seconden mede door het hebben van zijn tegenstander Frank als richtpunt. Snel naar de dweil kwamen Yannick (61), Yoran (53), Michael (47) en Jelmer (43) aan de start. Yannick kon zich niet revancheren voor zijn val op de 500m; tijdens de warming-up werd die geschaard met een zeer botte schaats als gevolg. Remco, Kelvin, Sybe, Mark en Jelle reden allemaal rond de 2.10. Bouke schaatste met 2:03.31 naar een top-tien plek en Hille en Vincent reden opnieuw naar het podium. Vincent eindigde als derde met een tijd 1:56.90 en Hille moest het in een direct duel met 1:55.44 net afleggen voor de titel.

Na de prijsuitreiking waar ook bakken Johma verloot werden onder deelnemers met een PR of het minste verval, was het tijd voor het NSK-feestje. In de boortoren van DHC Drienerlo kon tot in de late uurtjes gefeest en gedanst worden. Zondagmiddag was er een soms erg lastige pubquiz in de Sportkantine en kon de energievoorraad gevuld worden met een stampotbuffet.

Het toernooi ging vervolgens verder met de 1000m. Bij de vrouwen werd hier ook weer een medaille behaald. Esther reed in een persoonlijk record naar de tweede plek! Verder kwamen ook Anouk, Marit, Lydia en Imke aan de start. Bij de heren stonden zeven Skeuvels aan de start. Frank, Shing en Michael konden hun PR helaas niet verbeteren iets wat Jurre, Yannick, Jelmer, Jesse en Martijn wel lukte. Ook op de 1000 meter werden er weer medailles geoogst. Jan Hein pakte het zilver met 1:16.18 en Hille won na de 500m ook de 1000 in een tijd van 1:14.57!

Hierna was het tijd voor de lange afstanden: de 3km bij de dames en de 5km bij de heren. Jip, Jogé en Wietske mochten het spits af bijten in het eerste kwartet. Jip en Jogé kwamen zeer dicht in de buurt van hun PR, daar waar Wietske er maar liefst een halve minuut van afreed. Nicolle, Aline en Sieta reden vervolgens naar een tijd van rond de 5:08 en Esther finishte met 4:54 als dertiende. Voor de derde keer dit weekend mocht Paulien de hoogste trede op het podium betreden! Met een tijd van 4:30.24 reed ze naar haar derde gouden medaille en tweede toernooirecord!

Van de 23 heren die de vijf kilometer trotseerden waren er maar liefst 7 lid van Skeuvel. Remco (16), Martijn (15) en Bouke (11) reden naar een PR en Vincent (7), Jelle(10) en Sybe (13) reden degelijke ritten. Voor Jesse was de 5km een ronde ver, aangezien hij net na de bel door de vermoeidheid ten val kwam.

Met maar liefst 37 Skeuvels aan de start, 9 medailles waarvan 5 gouden, veel verschillende sponsoren en een goede organisatie kunnen terug kijken op een mooi en succesvol toernooi. Commissie bedankt en op naar de volgende wedstrijden!

Sportcommissaris zegt op 29-10-19:

Zin om te chocomellen na de training maar ken je nog niet iedereen zo goed? Of wil je chocomellen maar ...

> Meer