NSK Marathon

Dit jaar was het aan Skeuvel om het NSK marathon te  organiseren. We konden dus lekker op de fiets naar onze eigen ijsbaan, in de uithoek van Nederland die Twente heet. Het animo onder onze eigen vereniging was hoog. Vooral in de d en c categorieën  stonden veel enthousiaste Skeuvels aan de start.

Nadat wat kleine probleempje met de registratiechips waren verholpen, kon de wedstrijd mooi op tijd beginnen. De heren en dames categorie D gingen als eerste van start. Na een, volgens de jury, erg chaotische wedstrijd, kwam Annelotte als eerste dame over de streep. Imke en Amber grepen net naast het podium met respectievelijk een 4e en 5e plek.  Bij de heren wist Gerwin een mooie tweede te scoren.

Vervolgens was het de beurt aan de dames C, de extra wedstrijdervaring was hier al te zien, terwijl de dames keurig achter elkander in een treintje reden. Er was ook nog een hoogtepuntje voor onze eigen vereniging toe Jip bijna iedereen achter zich wist te houden en een 3e plek bemachtigde. Bij de heren ging het Ronald goed af, toe hij op zijn ijzers naar een mooie tweede plek wist te stappen.

Bij de dames B wist Joge zo hard te schaatsen dat slechts twee anderen voor haar eindigde. Er was dus behoorlijk goed met Skeuvels gevuld poduim. Zoals een van mijn trainers, uit het verre verleden, altijd zei: “mooie prestatie, zo houden we ook nog wat medailles in eigen club!”

Nadat alle wedstijden kon er geboord, uh gefeest worden in de boortoren. Er kon zelf nog genoten worden van lekkere gratis biertjes, of een frisje natuurlijk. Nadat in de late uurtjes iedereen weer weg was, kan teruggekeken worden op een zeer geslaagd toernooi. Maak ik meteen even van de gelegenheid gebruik om de organisatie en niet te vergeten, de vrijwilligers, te bedanken. Op naar de volgende!

Wedstrijdcommissaris zegt op 24-04-18:

Het skeeleren en fietsen kan nu echt beginnen!

- Skeeleren -
Deze zomer is de Free-Wheel Inline ...

> Meer