NSkeuvelweekend: NSK Sprint in Groningen

Het eerste Skeuvel verenigingsweekend in de winter: met zijn allen naar het NSK Sprint in Groningen, kortom het NSKeuvelweekend 2018. Schaatsen, feesten, cultuur en gezelligheid samengepropt in de twee dagen. Het weekend startte om 9:05 op Station Enschede of voor de campusbewoners vier minuten laten op Kennispark. Waar tot aan Zwolle iedereen nog een beetje duf en moe was, kwam er na de overstap in Zwolle meer leven in de brouwerij door de hits van de Skeuvel Top-25 en zelfgebakken cake van Wietske. Na Assen begon het te sneeuwen en was er vanuit de trein uitzicht op een wit landschap.

Aangekomen op station Groningen werd meteen de bus genomen naar de locatie waar de meeste tijd van het weekend doorgebracht zou worden: Sportcomplex Kardinge. Meteen na binnenkomst in de schaatshal werd duidelijk dat het koud weekend zou worden; de ijsbaan was een echte vrieskist. Nadat iedereen zich omgekleed had in de dan weer sauna achtige kleedkamers, was het tijd om de laatste puntjes op de i te zetten voor het NSK of gewoon lekker te schaatsen. Op de inrijbaan na was het ijs helemaal uitgetrapt en kon er met veel grip gestart worden. Na het schaatsen was het tijd voor lunch en werd er gekaart in afwachting van de mogelijkheid tot aanmelden voor het NSK.

Langzamerhand druppelde ook de andere deelnemende Skeuvels binnen en kom de wedstrijd om 16:00 beginnen met de 500 meter. Van de ongeveer tachtig deelnemers waren er maar liefst 25 van Skeuvel! Rosanne mocht het toernooi openen, maar reed helaas wel alleen. Dit deerde haar niet want ze reed een flink PR. Die laatsten waren er ook voor Annelotte, Lisette, Wietske en Anouk. Bij mannen mocht Job vanwege een gekke loting al in de eerste rit aantreden en kwam tot 41.90. Patrick reed op zijn eerste wedstrijd meteen 54.01, Arno haalde 3 seconden van zijn PR en Jurre dook voor het eerst onder de grens van de minuut! Jelmer en Yoran reden tegen elkaar in een van de vele Skeuvel-ritten, Jelmer reed naar 44.60 waar Yoran in de tweede binnenbocht hard de boarding in ging. Aan het eind van het programma stonden Bouke en Vincent tegen elkaar; deze rit blijkt erg populair bij de loting ze reden namelijk vier keer tegen elkaar.

 Na de 500 volgde de 1000 meter. Met bij de dames persoonlijk records voor Rosanne en Lisette, waar Annelotte, Wietske en Anouk net boven hun snelste tijd bleven. Esther reed in 1:28.21 naar de tweede tijd wat met haar 4e plaats op de 500 meter een derde plek in het klassement na dag één opleverde. Bij de heren reden Patrick en Arno voor het eerst een duizend meter wat ze gezien de tijden prima afging. Job reed weer vroeg in het programma naar 1:25.00 of was het toch 1:29 met zeven seconden verval in de slotronde? Jelmer en Yoran reden allebei een PR van 1.3 seconden. Remco haalde er nog zeven tienden meer van af en finishte in 1:26.23. Bouke en Vincent reden naar respectievelijk 1:20.18 en 1:16.09, wat een 4e plek in het tussenklassement betekende voor Bouke en een tweede plek voor Vincent.

Na de wedstrijd werden de spullen bij het studentenhotel gedropt waar de nacht door gebracht zou worden om daarna koers te zetten naar De Walrus de stamkroeg van Tjas. Hier stond het avondeten klaar en vond daarna het feest plaats. Bij eten was er voor Rosanne een mooie verassing. Met haar 500m PR van 3.37 seconden had ze namelijk de grootste verbetering en won ze daarmee een Smartbag! Tijdens het feest was Skeuvel goed vertegenwoordigd bij het barklunen met maar liefst drie teams. Het Skeuvel-prestatie team bestaande uit Job, Ron en Remco haalde de halve finales waar ze verloren van de uiteindelijke winnaars! Na een bezoek aan de dönerzaak waar kleine porties niet leken te bestaan was het tijd om naar de bed te gaan.

Na rond de klok van tien gewekt te zijn met de klanken van het Skeuvellied werd er ontbeten op de slaapzaal. Vervolgens was het tijd voor een door Frank uitgezette scavangerhunt. Met als startpunt de Vismarkt verzamelde men letters die de eindlocatie verraadden. De tocht ging langs bekende hotspots als de Martinetoren, het Academiegebouw, het Hoofdstation en de Sint-Jozefkerk maar ook langs een afgebrande vestiging van Holland Casino. Job, Wies, Wietske en Arno waren als eerste klaar mede door het huren van twee OV-fietsen en verdienden daarmee Gronings metworst  en Friese kruidkoek.

Vervolgens was het al weer tijd om naar Kardinge af te reizen voor dag twee van het NSK. In het algemeen waren de tijden iets minder dan op zaterdag, maar desnoods reden Annelotte , Arno en Patrick persoonlijk records op de vijfhonderd meter. Op de dubbele sprint reden Anouk, Wietske, Annelotte, Arno en Patrick naar weer een PR. Na vier afstanden eindigde Rosanne als 24e, Annelotte (23e), Jip (22e), Wietske (19e) en Anouk als 9e. Met een vierde, twee derde en een tweede plaats reed Esther met een puntentotaal van 177.105 naar de derde plek in het eindklassement!  Bij de heren voltooiden Frank (41), Jurre (39), Patrick (33), Yoran (32), Arno (28), Sybe (21), Michael (20), Jelmer (17), Ron (14), Remco (13), Rient (12), Job (10), Jochum (7), Bouke en Vincent het toernooi. Bouke eindigde op de vierde plaats en Vincent reed met alleen maar tweede plaatsen op de individuele afstanden ook naar een tweede plaats in het klassement! Vanwege de vele deelnemers en goede prestaties zullen er ook veel punten voor de NSSU-cup de kant van Skeuvel opkomen.

Voordat de terugreis naar Enschede ingezet werd, was het eerst nog tijd om wat te eten in de Groningen. In het zeer pittoreske restaurant Lambik smaakte de daghap goed. In de partycoupe op de terugweg naar Enschede werden daarna de overgebleven boodschappen geconsumeerd. Helaas viel de traditionele Groningse worst niet in bij iedereen in de smaak. Het toch wel vermoeide weekend eindigde uiteindelijk waar het allemaal begon op het station.

Al met al kan terug gekeken worden op een sportief, gezellig en vermakelijk weekend. Volgend jaar weer?!

Sportcommissaris zegt op 29-10-19:

Zin om te chocomellen na de training maar ken je nog niet iedereen zo goed? Of wil je chocomellen maar ...

> Meer