NSSK voetbal

Op zaterdag 20 mei vond het NSSK voetbal plaats in Utrecht. Onder de naam “Een beetje fysiek contact mag” kwamen de meest westerlijke en de meest oosterlijke SSV van Nederland in het centraal gelegen Utrecht bij elkaar om het op te nemen tegen de andere studentenschaatsverenigingen. We hadden zelfs een heuse coach en een fotograaf bij ons om het team compleet te maken.

Samen met Alcedo uit Rotterdam gingen wij de strijd aan. We moesten even op elkaar inspelen, maar na 9-0 verlies tegen SKITS telde de tweede wedstrijd tegen Softijs al veel minder tegengoals. Aan inzet en enthousiasme lag het in ieder geval niet, soms was aanmoedigen net zo vermoeiend als achter de bal aan rennen. Tussendoor konden we bijkomen in de zon (of naar binnen rennen voor een stortbui) en naar wedstrijden van de andere poule kijken. De laatste poulewedstrijd speelden we tegen TJAS 2. We hadden het spelletje nu door en kwamen op voorstand nadat Jesse had laten zien dat hij niet alleen hard kan schaatsen, maar ook een scorende spits. Door een 4-2 overwinning eindigden we op de derde plek in de poule.

Na het maken van de teamfoto werd nog bijna onze vlag gebrast, maar door scherpe reactie van iedereen hebben we deze weten te behouden, waarna de vlag heel snel weer de tas in ging. We keken naar de finale waar ELS de sterkste bleek in dit toernooi en vervolgens wachtte er een gezellige barbecue op het terras. We kijken terug op een geslaagd toernooi en willen ELS en Softijs bedanken voor de organisatie. 

voorzitter zegt op 04-07-18:

Vanavond gaan we de beachbakken in!

Omdat het de laatste schaatsconditietraining van het collegejaar ...

> Meer