Verslag Zomerhoogtestage

Op zaterdag 28 Juli was het dan eindelijk zo ver. Vroeg in de ochtend vertrokken wij met twee metalen scheurdozen richting de Franse Alpen. Na een voorspoedige snelwegrit kwamen beklommen we Les Deux Alpes waar ons huisje bovenop lag. Deze klim van zo’n 1400 m zou nog een echte killer voor de klimmersbeentjes worden. Maar als echte Skeuvelbikkels zijn wij deze uitdaging natuurlijk niet uit de weg gegaan en hebben we hem fluitend (of klagend) gewoon iedere dag naar boven gepeddeld. 


Eenmaal boven was het weer heerlijk koel en konden we ons te goed doen aan een hapje en drankje in ons buitengewoon knusse appartementje. Samen werd Strava dan uitgebreid bestudeerd en de route van de volgende dag gepland. 
Routes die stuk voor stuk prachtig waren. Aan het eind van iedere klim was het heerlijk om weer een stukje te kunnen afdalen om weer even bij te tanken. Eenmaal beneden kon je dan meteen weer aan de volgende klim beginnen. 
Waar ik ook met smaak naar terugkijk zijn de heerlijke zelfgemaakte pasta en rijstgerechten om de energievoorraad weer flink aan te vullen. En natuurlijk het heerlijke diner in het restaurant met de overvrolijke verstrooide Franse ober. Al met al zeker een heel geslaagde week. Ik heb alweer zin in volgend jaar!

 

- Jurre Jetten  -

 

 

Wielercommissie zegt op 25-02-20:

Attentie wielrenners!
Morgen is het Wielerwoensdag en opent de inschrijving voor de Ardennen! ...

> Meer